2 Haziran 2012 Cumartesi

Çilekli Dukan CupCake



Tatlı krizine yenik düşüp yeni lezzetler aramalıydım ve aklıma birden bu fikir geldi.
Atak ve Seyir döneminde meyve yenmiyor peki ama bu çilek de neyin nesi diyebilirsiniz. Hemen püf noktasını söylüyorum.

Çilek tozu !

Nesquik'in çilekli toz tatlandırıcısı

Biraz kalorisi yüksek ama o kadardan bir şey olmaz diyorsanız mutlaka denemelisiniz. Migroslarda satıyor.Kek için gerekli olan 1 su bardağı light süt için 1.5 çorba kaşığı çilek tozunu katıp diyet çilekli süt elde ediyoruz.(ya da ayrı ayrı kek karışımına koyabiliriniz )

Şimdi gelelim diğer malzemelere:

-3yumurta
-4 yemek kaşığı splenda
-11 kaşık yulaf kepeği
-1 su bardağı çilekli süt
-1 yemek kaşığı süt tozu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri kıvamlı olana dek çırpın. Yaklaşık 3 dk kadar. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. 10 dk kadar yulaf kepeğinin şişmesi için bekleyin; ardından istediğiniz kaplara koyup 180 derecede 25-30 dk kadar pişirin. Bu ölçülerle muffin kalıplarıyla 12 adet çıktı. Günde 2-3 tane afiyetle yiyebilirsiniz.



not: light süt karışımıyla uğraşamam diyorsanız çilek tozunu ve light sütü ayrı ayrı koyun karışıma. Çilek tozunu bulamadım diyorsanız da alın bir tane çilekli süt koyun keke hiçbir şey olmaz.

Bundan önce keklerime limon suyu katıp yapıyordum;bu daha acı bir tat veriyordu keke.Çilekli gerçekten çok lezzetli oldu.

Kesinlikle denemelisiniz.

Çilekle şımarmak çok iyi geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder