15 Aralık 2011 Perşembe

Argan Yağı ve Etkileri


Argan yağı Uzun zamandır kuaförümden ve tv programlarından duyduğum bir yağ idi.
Saçlarım oldukça yıprandığı için bir de bu yağı denemeye karar verdim. Yazdan beri kuaförümden aldığım keratinli argan yağı bakım yağını kullanıyordum. Bu yağ saçıma daha parlak ve yumuşak bir görünüm kazandırsa da kalıcı olarak bişiler yapmam lazımdı.
....
Mısır Çarşısı'na gittiğim bir gün aktardan Argan Yağı aldım.
( İnternetten araştırdığım üzere bu yağ içerisinde yoğun olarak E vitamini bulunmaktadır. E vitamini saç için oldukça yararlı ve onarıcı bir vitamindir.)
Kokusu biraz keskin; öyle alışkın olduğumuz kuaförden aldığımız yağların kokusuna pek benzemiyor.
saçıma dipten ucuna kadar eşit miktarda sürdüm. üstünü sıcak nemli bir havluyla kapattım. yaklaşık 1.5 saat beklettim ve yıkadım.
haftada 2 kere yapıyorum ve oldukça yumuşadı saçlarım. bunun dışında saçıma uyguladığım birkaç bakım daha var onları da ayrıca yazacağım.

Ayrıca tırnak bakımında da kullandım. limon suyu ile karıştırdım. eşit miktarlarda koymanızı öneririm. 1'e 1 ölçü olsun. bir kasenin ya da kabın içerisinde 15 dk kadar bekletin ellerinizi ılık su ve bol sabunla yıkayın. elleirnizin manikürlü gibi olduğunu göreceksiniz; bayılacaksınız :)

Bu arada 200 ml yağı 30 TLye aldım. Ne kadar gerçektir bilemem ama işe yaradı.

Şiddetle tavsiye ederim; mutlaka deneyin!

4 yorum:

  1. Bende argan yağını 3 aydır kullanıyorum ama benim kullandığım yağın kokusu keskin falan değil hatta kokusu bile yok diyebilirim. Arkadaşım rehber sürekli fasa gidip geliyor onun söylediğine görede bu yağın kokususz ve berrak kıvamda olması gerekirmiş. Yağın litresi kaliteli olanlar 500-600 euroya kadar satan var dedi, ama orda çok sahtekarlık yapıyomuş bu faslılar turistlere 10-15 euroya şişelerde saf diye satıyorlarmış.

    YanıtlaSil
  2. yağın ne kadar zor elde edildiğini okudum. o yuzden fiyatının Turkıye'de bu kadr ucuz olması beni de şaşırttı. gerçeğini_doğallığını nasıl anlayacağız onu bilemedim.

    Bu arada Teşekkürler bilgi verdiğin için :)

    YanıtlaSil
  3. bende duydum birçok marka Argan yağı adı altında ürün çıkarıyor.birkaç kuaförde de yabancı marka aragn yağı içerikli ürünler gördüm.seninki ne markaydı..Bende mi aktardan alsam acaba.senini uyguladığın gibi uygulamayı denerim.belki bnada bir faydası dokunur..

    YanıtlaSil
  4. Markası neydi hatırlamıyorum. Kuaförden aldığımında adını bilmiyorum açıkcası.benzer ürünler var.sadece içinde silikon olmamasına dikkat et.
    Bu argan yağı aslında çok pahalı bir yağ araştırdığıma göre. bizim aldıklarımız ne kadar gerçektir onu bilemiyorum. Benim saçlarım çok fazla kuru olduğu için iyi geldi ya da ben öyle umuyorum :)
    Denediğinde sonucunu da söylersen sevinirim. Bol şans

    YanıtlaSil